Vállalkozóknak, cégeknek leggyakrabban bemutatkozó weboldalra van szükségük. Ez a honlap arra szolgál, hogy röviden és átfogóan bemutassák tevékenységeinket, eredményeinket, és ami nagyon fontos: itt léphetnek velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén a leendő vevőnk. Honlapunk sokat elmond a tevékenységünkről, annak igényességéről. Érdemes itt is lépést tartani a fejlődéssel, időszakonként megújítani weboldalunkat, mert elavult kinézete befolyásolhatja az érdeklődőket. A honlapunkkal Google-ban is megjelenhetünk, a vállalkozásokat támogatja a keresőoldal. Oldalunk címét elhelyezhetjük névjegykártyánkon, szórólapokon, minden fontos információ megtalálható egy helyen. Ma már kicsit presztízs kérdés is a weboldal megléte és az arculatunkat nagyban befolyásolja.

Alapelvárás a weboldalakkal, hogy kellemes megjelenése legyen, illő a vállalkozásunk működéséhez, mobiltelefonon reszponzív megjelenést adjon, könnyen kezelhető, jó elrendezésű, hogy minden információt könnyen megszerezessen a látogatója. A sebessége is fontos, a Google értékeli a megjelenítési sebességünket is és a látogatók sem szeretik a lassú betöltést.

Minden weboldal elkészítésénél megvannak a munkafolyamatok, amin az elkészítés során végighaladunk. Megfelelő domain név választás → jó ár-érték arányú tárhely választás → tervezés → design → grafikai munka → képes anyag gyűjtése, optimalizálása → szövegek készítése, SEO szempontok alapján → elkészítés → tesztelés → SEO → Közösségi média hozzárendelése

A menüpontok is alapos tervezést igényelnek. Céges weboldalakon általában hasonló elemekre van szükség, mint az üzlettársaknak, de a konkurencia menüpontjainak teljes lemásolása nem jó megoldás, egyedibb megjelenésre van szükség!
Lehetséges menüpontok:
Főoldal vagy bemutatkozás
Gyakran ez a menüelem már nincs is kiemelve, alapértelemezettként elsőként tölt be, illetve a logóra kattintva újra visszatérhetünk ide.
Rólunk
Kik vagyunk, Bemutatkozás néven is futhat a vállalkozásunk bemutatása.
Blog
Marketing és keresőoptimalizálási szempontból is jó, amikor egy weboldalnak van folyamatosan frissülő Blogja, a Google jobban rangsorolja ezeket. Hírek, események, sajtóesemények, média név alatt is megjelenhez.
Galéria
Képeink gyűjtőhelye.
Referenciák
Munkáink bemutatása fontos a weboldalon, nagyobb cégekkel való együttműködés, rendszeres szolgáltatás nyújtása azt mutatja az érdeklődőknek, hogy képesek vagyunk ellátni nagyobb volumenben is a ránk bízott feladatokat.
Portfólió, sikerek név alatt is futhat a menüpont.
GYIK
Gyakran ismételt kérdések
Kapcsolat
Szinte kihagyhatatlan. Internetezési szokásainkat elemezve rájövünk, hogy ha elérhetőséget keresünk egy adott vállalkozáshoz rögtön ezt a menüpontot keressük általában a jobb sarokban. Kontakt, elérhetőség, kapcsolatfelvétel neveket is kaphat.